kenya-bulgaria.org

Изисквания за пътуване до Кения

Kenya-Bulgaria.org Images

ИЗДАВАНЕ НА ВИЗА

Правителството на Република Кения напълно автоматизира издаването на визи, считано от 1 януари 2021 г. В този смисъл, всички пътници, които пътуват за Кения от страни, за които има изискване за визи за влизане в Кения, следва да подадат заявление за издаване на e-visa преди качването си на въздухоплавателното средство, тъй като виза при пристигане вече не се издава.

Кандидатстването за e-visa за посещение в Кения включва три прости стъпки:

  • Създайте акаунт на https://evisa.go.ke/evisa.html
  • Попълнете формуляра за кандидатстване, прикачете изискваните документи и платете;
  • Изтеглете eVisa PDF от вашия акаунт, след като бъде одобрена.

За допълнителни запитвания се свържете с: evisa@migration.go.ke

Видове виза:

  • Single Entry Visa for Kenya – притежатели на паспорт от следните държави: Афганистан, Армения, Азербайджан, Корейска народно-демократична република (С. Корея), Еритрея, Ирак, Йордания, Косово, Ливан, Палестина, Сомалия, Сирия, Таджикистан, Йемен, както и притежатели на документи за самоличност със статут на бежанец, се нуждаят от т.нар. Referred Visa, чийто срок за издаване е до 4 седмици.
  • Courtesy/Diplomatic Visa
  • East African Tourist Visa
  • Multiple Entry Visa (издава се само за редовни посещения в рамките на до една календарна година)
  • Transit Visa
  • 5 Year Multiple Visa for USA citizens only

Срокът за издаване на виза е до една седмица. Към настоящия момент няма опция за експресно издаване на виза.

Почетно консулство на Кения в България НЕ издава документи. При възникнали проблеми с подаването на заявление за виза, е необходимо да се свържете с Evisa на горепосочения имейл адрес или на следните телефонни номера:

·       Понделник до Петък (8:00 до 5:00 ЕАТ)

+2541109222062

+2541109222063

+2541109222064

  • Почивни дни и извънработно време

+254112620512

+254112620693

 

Ще се прилагат следните мерки за пътуващите, които пристигат и напускат страната:

  1. Вече не се изисква от всички пътуващи, пристигащи в страната през всяка точка на влизане, да представят доказателство за ваксинация срещу COVID-19, или предварителен тест за COVID-19 преди заминаването си.
  2. Само пътуващите, пристигащи на всяка входна точка в Кения със симптоми, подобни на грип, ще бъдат задължени да попълнят формуляр за местоположение на пътниците в платформата "jitenge" на следния адрес: JITENGE Те ще бъдат задължени също да направят антигенен тест за COVID-19 при пристигане за своя сметка. Тези, които дадат положителен резултат на антигенен тест, ще трябва да направят допълнителен PCR тест за COVID-19 отново за своя сметка. При положителен резултат, пътниците с тежки симптоми ще могат да се изолират според текущите изисквания за изолация при лека, умерена и тежка форма на болестта.
  3. Пътниците, които пътуват извън страната, ще трябва да спазват конкретните изисквания за пътуване, здраве и свързаните с COVID-19 изисквания на транзитната и крайната дестинация.
  4. Предварителното извършване на бърз тест за диагностика на COVID-19 или PCR  тест преди заминаването може да бъде поискано по преценка на всяка от авиокомпаниите, при заминаване, или при пристигане в Република Кения.


Ново споразумение за виза

Стартира единна съвместна виза за Източна Африка в ITB Берлин ...

Посолство на Кения в Турция

Посолство на Кения в Турция https://www.kenyaembassy.org.tr/# Адрес: İlkbahar, Yildiz, Ilkbahar Mah. Galip Erdem Cad, 613. Sk. No ...

Сафари в Кения

Кения предлага разнообразие от туристически атракции, които варират от сафари сред дивата природа, почивки, орнитология, къмпинг и туризъм до конферен ...

КОНТАКТ С ПОЧЕТНОТО КОНСУЛСТВО

ПОЧЕТНО КОНСУЛСТВО
НА РЕПУБЛИКА КЕНИЯ В БЪЛГАРИЯ
Република България, град София 1000,
ул. "Позитано" № 3, ет. 2
тел./факс: (+3592) 986 58 96; 988 26 52
e-mail: consulate@kenya-bulgaria.org
Facebook: https://www.facebook.com/consulatekenya.bulgaria

Роботно време на Почетното Консулство:
10:30 – 12:30 ч.

Правителството на Република Кения напълно автоматизира издаването на визи, считано от 1 януари 2021 г. В този смисъл, всички пътници, които пътуват за Кения от страни, за които има изискване за визи за влизане в Кения, следва да подадат заявление за издаване на e-visa преди качването си на въздухоплавателното средство, тъй като виза при пристигане вече не се издава

ПОВЕЧЕ

Информация относно извършване на плащане на e-visa

ПОВЕЧЕ