kenya-bulgaria.org

Десетки хиляди хора аплодираха, когато Негово превъзходителство Уилям Руто положи клетва като президент на Кения на церемония в столицата Найроби

Kenya-Bulgaria.org Images


Десетки хиляди хора аплодираха, когато Негово превъзходителство Уилям Руто положи клетва като президент на Кения на церемония в столицата Найроби след победата му на изборите през август 2022 година.

Г-н Руто го приветства като "момент като никой друг", добавяйки, че "момче от село" е станало президент.

Победеният кандидат Райла Одинга не присъства. Той каза, че има "сериозни притеснения" относно победата на опонента си.

Г-н Руто спечели изборите с 50,5% от гласовете срещу 48,8% за г-н Одинга.

Г-н Одинга твърди, че резултатът е фалшифициран, но Върховният съд постанови, че изборите са били свободни и честни.

На г-н Руто - бившият заместник-президент - беше връчено копие от конституцията на Кения и меч, който символизира прехвърлянето на властта от президента Ухуру Кениата.

С ръка върху Библията 55-годишният мъж се закле да пази и защитава конституцията.

„Стоенето тук днес е свидетелство, че има Бог на небето. Искам да благодаря на Бог, защото едно момче от село стана президент на Кения“, каза г-н Руто, имайки предвид факта, че е израснал в провинциална Кения.

Той също имаше помирителни думи за г-н Одинга и всички негови опоненти.

„Техните поддръжници ще бъдат мои избиратели. Ще работя с всички кенийци, независимо за кого са гласували“, каза г-н Руто.

Имаше и ръкостискане между напускащия г-н Kenyatta и г-н Ruto, негов бивш заместник, с когото се скараха по време на втория им мандат на поста.

Новият заместник-президент Ригати Гачагуа каза, че администрацията на Руто е отбелязала "свобода" за Кения и дните, когато хората са били набелязани заради връзката им с него, са "свършили".


Ново споразумение за виза

Стартира единна съвместна виза за Източна Африка в ITB Берлин ...

Посолство на Кения в Турция

Посолство на Кения в Турция https://www.kenyaembassy.org.tr/# Адрес: İlkbahar, Yildiz, Ilkbahar Mah. Galip Erdem Cad, 613. Sk. No ...

Сафари в Кения

Кения предлага разнообразие от туристически атракции, които варират от сафари сред дивата природа, почивки, орнитология, къмпинг и туризъм до конферен ...

КОНТАКТ С ПОЧЕТНОТО КОНСУЛСТВО

ПОЧЕТНО КОНСУЛСТВО
НА РЕПУБЛИКА КЕНИЯ В БЪЛГАРИЯ
Република България, град София 1000,
ул. "Позитано" № 3, ет. 2
тел./факс: (+3592) 986 58 96; 988 26 52
e-mail: consulate@kenya-bulgaria.org
Facebook: https://www.facebook.com/consulatekenya.bulgaria

Роботно време на Почетното Консулство:
10:30 – 12:30 ч.

Правителството на Република Кения напълно автоматизира издаването на визи, считано от 1 януари 2021 г. В този смисъл, всички пътници, които пътуват за Кения от страни, за които има изискване за визи за влизане в Кения, следва да подадат заявление за издаване на e-visa преди качването си на въздухоплавателното средство, тъй като виза при пристигане вече не се издава

ПОВЕЧЕ

Информация относно извършване на плащане на e-visa

ПОВЕЧЕ